Ο Κωδικός θα σας αποσταλεί μέσω e-mail

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Δημοτικές Βιβλιοθηκες: Κάθε μέρα 9:00 – 21:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Η δανειστική βιβλιοθηκη στον πρώην Δήμο Σταυρούπολης ιδρύθηκε το 1982. Σήμερα λειτουργεί στον τρίτο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ και αριθμεί 3.500 εγγεγραμμένα μέλη. Διαθέτει 11.500 βιβλία ποικίλων θεμάτων, για παιδιά, μαθητές και ενήλικες. Περιλαμβάνει υλικό για επιστήμες, τεχνολογία, τέχνες, φιλοσοφία, ιστορία, λογοτεχνία. Μόρφωση, ενημέρωση και πληροφόρηση αποτελούν τους κύριους τομείς δράσης της βιβλιοθήκης.

Στόχος είναι η συνεχής αναβάθμιση και εμπλουτισμός της με αγορές νέων βιβλίων, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού. Τα τελευταία χρόνια η συλλογή της βιβλιοθήκης εμπλουτίζεται με ίδιους πόρους του Δήμου, ενώ παράλληλα γίνονται δωρεές βιβλίων από δημότες αλλά και πολίτες του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Λειτουργεί χώρος αναγνωστηρίου με δυνατότητα πρόσβασης στο internet για πληρέστερη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού. Θετικό στοιχείο στο χώρο λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι η αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων σε άλλο όροφο του κτιρίου, στην οποία μπορούν να οργανωθούν εκπαιδευτικές, μορφωτικές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες της βιβλιοθήκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η ΔΙΔΑΚΤΕΑ-ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ(2019-2020)

Όλοι οι δημότες μπορούν να γίνουν μέλη της δανειστικής βιβλιοθήκης και να έχουν προσωπική κάρτα δανεισμού.

Το προσωπικό της βιβλιοθήκης είναι σε θέση να διευκολύνει το κοινό σε οτιδήποτε έχει σχέση με τη λειτουργία της και τον εντοπισμό υλικού και πληροφοριών.

Έκδοση κάρτας δανεισμού

Για κάθε δανεισμό είναι απαραίτητη η κάρτα μέλους. Η έκδοση κάρτας μέλους γίνεται δωρεάν και προϋποθέτει την καταγραφή των προσωπικών στοιχείων από την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο. Άλλο αποδεικτικό έγγραφο δεν γίνεται δεκτό.

Κάτοχοι κάρτας δανεισμού είναι πολίτες από 14 ετών και άνω. Οι μαθητές μικρότερης ηλικίας μπορούν να δανείζονται με την κάρτα των γονέων τους.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
  • Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λ.π

Διαδικασία δανεισμού

Για το δανεισμό βιβλίου απαραίτητη είναι η επίδειξη της κάρτας δανεισμού. Το κάθε μέλος μπορεί να δανειστεί έως δύο βιβλία κάθε φορά και για χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων. Ο δανειζόμενος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιστρέφει έγκαιρα και σε καλή κατάσταση το υλικό που δανείζεται.

Ορισμένα βιβλία, όπως εγκυκλοπαίδειες, βιβλία τέχνης, λεξικά, ειδικά λευκώματα, περιοδικά, εφημερίδες δεν είναι διαθέσιμα για δανεισμό. Οι πολίτες μπορούν να τα μελετήσουν στο χώρο της βιβλιοθήκης και να βγάλουν φωτοτυπίες. Επιτρέπεται να φωτοτυπηθούν σελίδες από βιβλία, περιοδικά, λυτά φύλλα εφημερίδων. Δεν επιτρέπεται να φωτοτυπηθούν ολόκληρα βιβλία. Για όλο το υλικό της βιβλιοθήκης επιτρέπεται η φωτογράφηση ή η βιντεοσκόπηση σε χώρους της βιβλιοθήκης με εξοπλισμό του ενδιαφερομένου, ύστερα από προφορική συνεννόηση με τον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης.

Δανειστική Βιβλιοθήκη Σταυρούπολης 

Λαγκαδά 221, 56430, Σταυρούπολη,

τηλ: 2313302836, 

email: bibliothiki@pavlosmelas.gr

[via]