Ο Κωδικός θα σας αποσταλεί μέσω e-mail

Από τη Δευτέρα θα ανοίξουν εκ νέου το Μηχανογραφικά Δελτία για να δηλώσουν οι μαθητές και 5ο μάθημα εξέτασης, καθώς «αυτό είναι που ζητούν οι γονείς»,  μετά τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε υψηλόβαθμες σχολές των  ΑΕΙ.

Αυτό ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Παντής, μετά το ξέσπασμα της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αναστασίας Γοσποδίνη , στον “αέρα” στην   εκπομπή «ΤΩΡΑ» της κας Ά. Μπουσδούκου στον   ΣΚΑΪ, κατά του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή, ο οποίος βρίσκονταν στην τηλεφωνική γραμμή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων, με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για  «απίστευτη προχειρότητα του υπουργείου Παιδείας» και  απαντά  ότι «αυτό που οι γονείς ζητούν είναι να ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ η αιφνιδιαστική – μόλις 2 μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις – και άδικη απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για τη βάναυση – και άνευ προηγουμένου – μείωση των θέσεων εισακτέων σε παραγωγικές σχολές υψηλής ζήτησης».

 

Είναι  προφανές, τονίζει η Συντονιστική,  σε κάθε λογικό άνθρωπο ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ένας μαθητής να προετοιμαστεί επαρκώς σε 5ο μάθημα μέσα σε 2 μόλις μήνες. Στην ουσία η κίνηση που προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας είναι ένα πολιτικό τερτίπι και ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ στις δεκάδες χιλιάδων μαθητών που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές και διαπιστώνουν ότι κάποιοι κάνουν κινήσεις σκοπιμότητας στην πλάτη τους.

Η Συντονιστική καλεί    τον Πρωθυπουργό   Αλέξη Τσίπρα «να παρέμβει άμεσα και καταλυτικά προκειμένου να αναιρεθούν οι άστοχες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, που δείχνουν τουλάχιστον ασέβεια στην αγωνία των μαθητών που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις».

 

Πηγή: www.esos.gr