Ο Κωδικός θα σας αποσταλεί μέσω e-mail

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2018: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2018 – βάσεις 2018: Με το μάθημα Μηχανές Εσωτερικής Καύσης, Υγιεινή, Ηλεκτρικές Μηχανές και Καλλιέργεια Ανθοκομικών Φυτών συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Αύριο Τρίτη πέφτει η αυλαία για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων με το μάθημα της Βιολογίας.

Πανελλήνιες 2018: Τα πρώτα συμπεράσματα για τις βάσεις 2018

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις όσων ασχολούνται χρόνια με την πορεία των βάσεων, τα δυσκολότερα σε σχέση με τα περσινά θέματα της Φυσικής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αναμένεται καθοδική τάση στις βάσεις στις πολυτεχνικές σχολές, ενώ λόγω των κατανοητών θεμάτων στα θεωρητικά μαθήματα οι σχολές αυτού του πεδίου θα παραμείνουν στάσιμες ή θα κινηθούν ακόμα και ελαφρώς ανοδικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2018: ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ Ή ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ

Ευκολότερα σε σχέση με πέρυσι κρίνονται τα μαθήματα που οδηγούν σε οικονομικές σχολές, και ενδεχομένου να υπάρξει και ανοδική τάση σε αυτές.

Το στίγμα στις φετινές εξετάσεις αναμένεται να δώσει η εκτόξευση στις βάσεις των Παιδαγωγικών Σχολών, που εκτιμάται ότι θα αυξηθούν ακόμα και κατά 2.000 μόρια σε συνδυασμό με την αναμενόμενη καθοδική πορεία των βάσεων στα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς ο ανταγωνισμός για μια θέση εκεί δεν θα είναι πολύ μεγάλος.

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι βάσεις στις Παιδαγωγικές φέτος έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση σε αυτές τις σχολές από όλα τα επιστημονικά πεδία. Παρά την αύξηση των θέσεων κατά 5%, που μεταφράζεται σε μια άνετη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έντοvoς αναμένεται ο ανταγωνισμός για τις πολυπόθητες Ιατρικες Σχολές, ενώ κλειδί για την εισαγωγή σε αυτές αποτελεί και το μάθημα της Βιολογίας στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι αύριο Τρίτη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2018: ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

[via]