Ο Κωδικός θα σας αποσταλεί μέσω e-mail

ΒΑΣΕΙΣ 2018: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΒΑΣΕΙΣ 2018: Mε την ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων να πλησιάζει και την αγωνία υποψηφίων και γονέων να χτυπάει κόκκινο, προβάλλεται πίνακας με τις βάσεις του 2017 και τη σύγκριση αυτού με τις βάσεις του 2016 για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικές Ακαδημίας και τις Στρατιωτικές Σχολές.

Συγκεκριμένα, ο πίνακας αυτός περιέχει τις ΒΑΣΕΙΣ των 2016 και 2017 για τις συγκεκριμένες σχολές και τη διαφορά των μορίων μεταξύ των δύο ετών.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν τους υποψήφιους ΓΕΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 90%.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου τύπου αναμένεται πτώση των βάσεων σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Η εκτόξευση του αριθμού εισακτέων, 5% επιπλέον σε σχέση με πέρσι, φέρνει αλλαγές προς τα κάτω, με μοναδική εξαίρεση το νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2018 ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 350 ΕΥΡΩ – ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Με αύξηση 5% του αριθμού εισακτέων σε σχέση με πέρσι, ο ανταγωνισμός των εισακτέων φέτος αναμένεται ηπιότερος. Βάσει του αριθμού υποψηφίων που κάθε χρόνο συμμετέχουν στις πανελλήνιες (σ.σ. περίπου 100.000), φέτος περίπου το 75% θα έχει μια θέση στα ελληνικά Ιδρύματα. Φυσικά, για τις δημοφιλείς σχολές θα γίνει σφαγή όπως κάθε χρόνο, όμως το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων θα καταφέρει να βρει τη θέση του σε μια σχολή ή ένα τμήμα, ασχέτως της επίδοσής του.

Βάσεις 2018: Συγκριτικός πίνακας για Στρατιωτικές -Αστυνομικές -Πυροσβεστικές σχολές

Οι βάσεις του 2017 και του 2016

Ο πίνακας επεξεργάστηκε από το panelladikes24.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2018 – ΕΠΑΛ: ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΤΕΙ ΑΣΠΑΙΤΕ ΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

– το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2018 για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ (πατήστε εδώ).

– το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2018 μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 ή 2016 με το Νέο σύστημα (πατήστε εδώ).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΑΛ ΜΕ ΤΟ 10% ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ

– το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (Ομάδας Β) 2018, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 με το Παλαιό σύστημα (πατήστε εδώ).

[via]