Ο Κωδικός θα σας αποσταλεί μέσω e-mail

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:ΖΗΤΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Να επισπευσει τις διαδικασίες και να καταθέσει το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου Πανεπιστημίου στη Δυτική Μακεδονία, ζητεί από το υπουργείο Παιδείας η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

«Στη Δυτική Μακεδονία η κοινή επιτροπή ΤΕΙ και Πανεπιστημίου έχει καταθέσει πρόταση. Όμως προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία η καθυστέρηση για τη σύμπραξη των ιδρυμάτων, παρά το γεγονός ότι αφορά μια σχετικά μικρή γεωγραφική περιοχή, με δύο μόνο ιδρύματα συγκριτικά με περιπτώσεις όπως της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, αλλά και της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, όπου αφορά στη συμφωνία τεσσάρων ιδρυμάτων».

Αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος, με την επισήμανση ότι «στα πλεονεκτήματα του εγχειρήματος στη Δυτική Μακεδονία θα πρέπει να τονισθεί ότι οι επικαλύψεις των δυο ιδρυμάτων είναι ελάχιστες στα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύουν, ενώ η συμπληρωματικότητά τους είναι μεγάλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ-ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΛ 2018

Σημειώνεται δε ότι θα πρέπει «και τα όργανα των δύο Ιδρυμάτων να προχωρήσουν σε θετικές αποφάσεις και δηλώσεις που θα διευκολύνουν και δεν θα υπονομεύουν το όραμα για ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο στη Δυτική Μακεδονία».

«Η επιφυλακτικότητα και οι όποιες προσωπικές στρατηγικές θα πρέπει να δώσουν τη θέση τους στις ανάγκες και απαιτήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας και της πολύπαθου τοπικής κοινωνίας για ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο στη Δυτική Μακεδονία, με διεθνή προσανατολισμό και όραμα να αποτελέσει ένα υποδειγματικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα γνώσης και προσφοράς στην κοινωνία» υπογραμμίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΥ-ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ

[via]