Ο Κωδικός θα σας αποσταλεί μέσω e-mail

Είσαι πρωτοετής φοιτητής ή φοιτήτρια, έχεις περάσει σε άλλη πόλη και το όνειρο σου έχει μόλις γίνει πραγματικότητα: Μένεις μόνος/μόνη, σε δικό σου φοιτητικό σπίτι. Και το καλύτερο; Μπορείς να το διακοσμήσεις όπως θέλεις!

Οι ιδέες για διακόσμηση όμως είναι πολλές, το ίδιο και οι φωτογραφίες στο instagram απο ονειρεμένα διαμερίσματα, και εσύ έχεις μπερδευτεί και δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις. Μην αγχώνεσαι! Τη λύση δίνει η Σουδική Εταίρία ΙΚΕΑ, με τη νέα εφαρμογή ΙΚΕΑ Place.

Αρχικός στόχος της εταιρίας ήταν να ελαχιστοποιηθούν οι επιστροφές επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων στα καταστήματα. Με αυτή την πολύ απλή εφαρμογή, αποφασίζεις τι ταιριάζει στο σαλόνι σου και αγοράζεις μόνο αυτά που χρειάζεσαι, γλιτώνοντας έτσι άσκοπα έξοδα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στοχεύσεις την κάμερα του κινητού σου στο άδειο δωμάτιο που θέλεις να επιπλώσεις ή πάνω στο έπιπλο ή το σημείο που θέλεις να διακοσμήσεις. Η εφαρμογή έπειτα εμφανίζει μια εικόνα του επίπλου ή του αντικειμένου που επιλέγει ο χρήστης, προσαρμοσμένη στια διαστάσεις της οθόνης του κινητού σου.

Η διαδικασία αυτή λέγεται Επαυξημένη Πραγματικότητα και αποτελεί τεχνολογική εξέλιξη της Εικονικής Πραγματικότητας. Είναι, επίσης, ένας από τους στόχους που έχει θέσει ο Tim Cook για τις λειτουργίες του νέου iPhone.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη όταν θα κυκλοφορήσει το νέο λογισμικό της Apple iOS 11, πιθανότατα τον Οκτώβριο. Τότε θα παρουσιαστεί επίσημα και το ARKit της Apple βάσει του οποίου θα λειτουργήσουν και άλλες εφαρμογές Αugmented Ρeality πέρα από το IKEA Place.