Ο Κωδικός θα σας αποσταλεί μέσω e-mail

8 ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ!

8 ΒΗΜΑΤΑ: Δες πως να δημιουργήσεις το καθημερινό σου πρόγραμμα όπως το θέλεις, με την βοήθεια αυτών των βημάτων!

Λίγο πολύ όσο γκρινιάρηδες και αν είμαστε, όλοι ξέρουμε πως έχουμε δυνατότητα να προσαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Πολλές φορές όμως η προσαρμογή αυτή, απαιτεί κάποιες θυσίες που δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε.

Τώρα θα μου πεις, πως μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα; Μπορώ να το καταφέρω;

Ποτέ δεν είναι αργά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Υπάρχουν κάποια απλά βήματα, τα οποία μπορεί να μην δημιουργήσουν την λύση που χρειάζεσαι 100%, όμως σίγουρα θα βελτιώσουν τον προγραμματισμό σου και τις ικανότητές σου σε αυτόν.

1. Μάθε ποια εργαλεία μπορούν να σε βοηθήσουν στον σωστό προγραμματισμό.

Γιατί σωστός προγραμματισμός σημαίνει γράψιμο… πολύ γράψιμο. Στην διάρκεια της ημέρας το μυαλό μας πολλές φορές λειτουργεί παρορμητικά, ορίζοντας τις πράξεις που κάνουμε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξεχνάμε διάφορα πράγματα, τα οποία ίσως τα πληρώσουμε σε χρόνο αργότερα στην διάρκεια της ημέρας. Άρα σημείωσε με όποιον τρόπο σε βολεύει, το τι έχεις να κάνεις κάθε ώρα της ημέρας. Δημιούργησε μία σωστή δομή και χώρισε της ώρες της ημέρας, σύμφωνα με τις ανάγκες σου.  Σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει το smartphone σου μέσα από άπειρες εφαρμογές ή ο παραδοσιακός τρόπος μίας ατζέντας.

2. Όρισε τις προτεραιότητές σου.

Σαν προτεραιότητα στον προγραμματισμό σου θα ορίσεις την ασχολία που είναι σταθερή και έχει συγκεκριμένες ώρες στην διάρκεια της ημέρας, τις οποίες δεν μπορείς να αποφύγεις ούτε να μεταθέσεις στο 24ωρο. Για παράδειγμα η σχολή σου ή η εργασία σου. Εάν σου δίνεται η δυνατότητα μετάθεσης, να τις μεταφέρεις τις ώρες που είσαι πιο παραγωγικός.

3. Σταμάτα να αναβάλλεις.

Λένε αυτό που μπορεί να γίνει σήμερα, να γίνει σήμερα και έχουν απόλυτο δίκιο. Όταν μπορείς να τελειώσεις κάτι σήμερα, ποτέ μην το αφήνεις για την επόμενη μέρα. Μπορεί να έχεις προγραμματίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια, όμως πάντα υπάρχουν απρόβλεπτα που μπορούν να τινάξουν τον προγραμματισμό σου στον αέρα.  Οι συσσωρευμένες εργασίες και υποχρεώσεις δεν θα σε βοηθήσουν σε αυτό. Θα σου δημιουργήσουν άγχος και θα μειώσουν την απόδοσή σου.  Άρα ένα έξυπνο ημερήσιο to-dolist μπορεί να σε βοηθήσει να ορίσεις τις προτεραιότητες της ημέρας.

4. Δημιούργησε χρόνο για τα απρόβλεπτα.

Προσπάθησε στην διάρκεια της ημέρας σου, να αφήσεις κάποια ώρα κενή, χωρίς καμία υποχρέωση ή ασχολία. Εκείνη την ώρα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να ξεκουραστείς ή για κάποιο έκτακτο ραντεβού εάν προκύψει, ώστε να μην τρέχεις πανικόβλητος.

5. Ένταξε στο πρόγραμμά σου, πράγματα που σε ευχαριστούν.

Μία ημέρα μπορεί να γίνει πολύ κουραστική,  ιδιαίτερα εάν στην διάρκειά της δεν υπάρχουν ώρες χαλάρωσης. Προσπάθησε να εντάξεις οπωσδήποτε ανάμεσα στις ασχολίες της ημέρας σου, κάποιες ώρες που θα περάσεις με τους φίλους σου ή με τον εαυτό σου χαλαρώνοντας. Αυτό θα σου δώσει ενέργεια ανάμεσα στα διάφορα tasks και θα σε βοηθήσει να αποδόσεις περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 7 ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!

6. Μην λες ψέματα στον εαυτό σου.

Πολλές φορές τυχαίνει να προσπαθούμε να πείσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό για κάτι. Αυτή είναι η κυριότερη αιτία την αναβολής. Για παράδειγμα: Θα κάτσω μία ώρα παραπάνω για καφέ και το βράδυ δεν θα κοιμηθώ νωρίς θα καλύψω αυτή την ώρα.  Ξέρουμε και εγώ και εσύ ότι δεν πρόκειται να το κάνεις αργότερα. Γι αυτό λοιπόν μην προσπαθείς να αποφύγεις δραστηριότητες οι οποίες είναι απαραίτητες να γίνουν, γιατί κάνεις κακό στον εαυτό σου.

7. Προσπάθησε να εκμεταλλευτείς τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Αυτό θα το επιτύχεις με πολύ προσπάθεια και κόπο. Το να ρυθμίσεις το βιολογικό σου ρολόι είναι από τα πιο δύσκολα βήματα του σωστού προγραμματισμού. Ιδανικό είναι να κοιμάσαι νωρίς και να σηκώνεσαι νωρίς. Το να ξυπνάς νωρίς,  μπορεί να σε βοηθήσει στο να δημιουργήσεις περισσότερο χρόνο για τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα και σε προετοιμάζει καλύτερα για την ημέρα που έχεις μπροστά σου.

8. Μην αφήσεις κανέναν  να ορίσει το πρόγραμμα σου.

Ξέρεις καλύτερα από τον καθένα τους στόχους σου και τις προτεραιότητες σου. Προσπάθησε να πεις όχι σε ανθρώπους που ζητάνε τον χρόνο σου, εάν αυτό δεν είναι αποδοτικό και για εσένα. Όταν κάποιος άνθρωπος μας ζητάει χρόνο, στην ουσία μας τοποθετεί στο πρόγραμμά του. Εάν αυτό πρόκειται να επηρεάσει το δικό σου πρόγραμμα, μπορείς να το αρνηθείς ευγενικά ή ορίζοντας εσύ την ώρα που μπορείς να εξυπηρετήσεις την ανάγκη αυτή.

Προσπάθησε να ξεκινήσεις τον προγραμματισμό σου και να βελτιώσεις όλα τα παραπάνω βήματα.  Σίγουρα δεν αποτελούν κανόνα, αλλά περισσότερο μία βοήθεια γι αυτούς που δεν έχουν καθόλου προγραμματισμό ή που τα χάνουν όταν πέφτουν όλα μαζεμένα.  Είναι παραπάνω από σίγουρο, πως αν ακολουθήσεις για λίγο διάστημα τον προγραμματισμό, πρώτα θα διαπιστώσεις την προσωπική σου βελτίωση σε όλους τους τομείς και ύστερα θα καταλάβεις ότι δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτόν!

Καλή επιτυχία!

Πηγή: www.newsfilter.gr